Belépés
E-mail
Jelszó
 

Eseménynaptár
2014. október
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Legújabb képfeltöltés

Egészséghét
Konyha
Oszd meg másokkal is
Óvodánkban, helyben integrált konyha működik. Naponta 260-270 adag ételt készítünk, melyet az óvoda gyermekei, az iskola diákjai, az Idősek Otthona gondozottjai, alkalmazottak és vendégebédesek fogyasztanak el.
A konyhán 1 fő élelmezésvezető, 1 fő szakképzett szakács, 1 fő szakács helyettes, 2 fő konyhalány dolgozik. A nevelési év során az élelmezésvezető és a szakács együttes munkával állítják össze a heti étrendet. Fő szempontja: a gyermekek egészséges táplálkozása a raktárkészlettel összhangban. A heti étlaptervezés során figyelembe vesszük, hogy a gyermekek minimum kétszer főzeléket, egyszer fehérje dús ételt (hal, szárnyas), egyszer vagy kétszer „tészta nap” legyen. Elengedhetetlen a gyermekek számára a vitamindús zöldség, gyümölcs, amit rendszerint uzsonnához adunk.
Az intézményben a HACCP rendszert 2004-ben alakították ki, azóta is ennek megfelelően precízen, pontosan végezzük munkánkat. A termékek, melyeket a főzés során felhasználásra kerülnek, szintén olyan cégektől származik, ahol működik élelmiszer-biztonsági rendszer, vagyis bevizsgált termékek vannak. Ezektől, a cégektől írásos dokumentációnk is van, hogy náluk is a HACCP-nek megfelelően állítják elő, forgalmazzák termékeiket.
Nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki üzleti partnereinkkel, akik nagy események alkalmával (Majális, Gyermek nap, Jótékonysági bál) szívesen támogatják óvodánkat.
Szintén jó kapcsolatunk az óvodavezetőjével, aki támogat minket elképzeléseinkben, segít minket az anyagi háttér megteremtésével, hogy a főzés során használt eszközeink, felszerelésünk meglegyen a mindennapi munkához.
Adács Község Önkormányzatának is pozitív a hozzáállása a helyi konyha működéséhez, melyet támogatásaikban, észrevételeikben tükröződik.
 

Szabó Hajnalka
Élelmezésvezető


Kategóra:
Szerző: | Dátum: 2010. december 23. (csütörtök) 12:04:47